A helyi plébános dühében megpofozott egy diákot, mert nem bírt magával a szubkulturált hiperpigmentált, antiszociált köcsög gyerek.
Orsós Benjámin ügyében a polgármester is feljelentést tett.

Egy héttel ezelőtt kedd délután haragudott meg K. Tamás Gellért plébános a 15 éves, nyolcadik osztályba járó Benjáminra. A fiú – bár azóta is jár iskolába – még nem tette túl magát a történteken, nem tudott róla beszélni, édesapja idézte fel az esetet.

- Arról egyeztettek, hogy milyen ruhában jöjjenek a diákok a karácsonyi ünnepségre, amikor a fiam megeresztett egy durva poént. Ezen az atya úgy feldühödött, hogy odament hozzá, a falnak szorította, és többször is felpofozta. Benjáminnak felrepedt a szája, ömlött a vére, amikor felhívott minket. Azonnal értesítettem a rendőröket – emlékezett vissza a történtekre Orsós János, a fiú édesapja.


Marton Zsolt polgármester egyeztetett a felekkel, aztán tette a feljelentést /Fotó: Isza Ferenc
A rendőrök kisvártatva megérkeztek a helyszínre, mindenkit kihallgattak, ám mivel a fiúnak nem tört csontja, csak könnyű sérülést szenvedett, ezért nem indítottak hivatalból eljárást.

– Sajnos azóta célpont lettem A faluban, mindenki arról pletykál, hogy vajon mennyit fizettek nekem azért, hogy ne tegyek feljelentést. Ezért elmentem egy közmeghallgatásra, amelyen a falu ügyes-bajos dolgait szoktuk megtárgyalni, hogy tisztázzam a helyzetet – folytatta János. – Nekem ugyanis senki nem fizetett egy fillért sem, és az sem igaz, hogy nem teszek feljelentést: a napokban indítom meg a magánvádas eljárást. Pár napja a plébános úrral is beszéltem, elismerte hogy megütötte a gyerekemet, de nem kért bocsánatot.

– Miután személyesen is egyeztettem az érintettekkel, hivatalból jelentést tettem az egyház, a rendőrség, illetve a KLIK felé – arulta el a polgármester.

Megkerestük a plébánost is, épp esti iskolát tartott a helyi gyerekeknek. Azt mondta, ő már mindent tisztázott Benjámin szüleivel, és nem kíván nyilatkozni.

Pénzbüntetésre számíthat

Abban az esetben, ha könnyű sérülés történik, a rendőrség nem indít hivatalból eljárást. Ám a sértett 30 napon belül magánváddal a bírósághoz fordulhat. Az ilyen esetekben legfeljebb pénzbüntetést szabnak ki az elkövetőre.

Forrás