Hideg, borult, csapadékos idő várható szerdán. Többfelé csúszhatnak az utak, hét megyére az ónos eső miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint a szerdán hajnalban északnyugat felől érkező, és napközben délkelet felé haladó csapadékzóna a Győr-Szeged vonal széles sávjában vegyes halmazállapotú lehet, ezen a területen a csapadék ónos eső is lehet. Kis mennyiség hullhat, a jégpáncél vastagsága néhány tized milliméter lehet. Keleten, északkeleten már inkább hó valószínű szerdán.

Kezdetben a déli, délnyugati, estefelé a középső országrészben az északnyugati szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható szerdán. Éjszakára -7, +1 fokig hűl le a levegő.
Az előrejelzés szerint csütörtökön csökken a felhőzet, de a Dunántúlon még kezdetben eső, havas eső, a Dunától keletre néhol hószállingózás még előfordulhat. Estétől már sehol sem valószínű csapadék. Az északnyugati, északi szelet napközben a Dunántúlon, este az Észak-Alföldön és Borsodban többfelé élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között valószínű.

MTI