“A legborzalmasabb táborba szállították a menedékkérőket” – ajvékol tele pofával a magyarokon kívül minden más nemzetet és közösséget szerető és sajnáló hírlap.
“Hideg vár rájuk” – sokkolják a jámbor olvasókat, aztán a cikküket olvasva kiderülnek a részletek is. Például az, hogy fafűtéses kályhák várják őket, ingyen fával (még csak nem is nekik kell felvágni és -hasogatni őket, pedig simán beleférne az idejükbe, a fizikai tevékenység ráadásul lefoglal és nyugtat, addig is nem kell gyerekeket erőszakolni) – aki látott már ilyet, az tudja, hogy a hideg és az alábbi képen látható kályha kizárja egymást, főleg bélelt sátrak esetén. És bélelt sátrakról van szó.

Aztán megtudjuk, hogy csak férfiakat vittek oda. Később azt is bevallják, hogy csak olyan férfiakat, akiknek elutasították a kérelmét, magyarul sima élősködők, betolakodók, akiknek semmi közük semmiféle meneküléshez. Ettől függetlenül “a legemberibb, legszakmaibb befogadóállomást” nekik!

Biztos, hogy minket is ötcsillagos szállodákban szállásolnának el, ha hirtelen megérkeznénk Szaúd-Arábiába, mondván, hogy elmenekültünk a tíz éve dúló magyarországi atomháború elől. (Főleg, ha Dicsértessék a Jézus Krisztus! felkiáltással még a rendőreikre is rátámadnánk, és molesztálnánk az asszonyaikat. Azt olvasóinkra bízzuk, hogy e két feltevés közül melyik az elképzelhetetlenebb.)