Egész Zagyvarékast megrázta a brutális gyilkosság: a 14 éves S. Zoé és 16 éves barátja 96 késszúrással végzett a tinilány édesanyjával. A rendőrség ma közölte: lezárták a nyomozást. De vajon melyik tinédzser szorongatta a kést?
A szolnoki rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a zagyvarékasi emberölés gyanúsítottjai ellen folytatott nyomozást - közölte Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. A zagyvarékasi asszonyt január 26-án találták holtan otthonában, még aznap éjszaka elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható fiatalokat. A rendőrök a sértett 14 éves lányát és annak 16 éves barátját gyanúsították.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az emberölés bűntett miatt indított nyomozásban mindkét fiatalt őrizetbe vette, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. A megyei rendőr-főkapitányság a napokban a nyomozást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal az illetékes főügyészség részére megküldte.

Mint arról korábban beszámoltunk: az elmeorvosi szakvélemény szerint a lány és barátja is beszámítható, tehát büntethető. A fiatal fiú édesanyja a Borsnak korábban azt mondta, fia biztosan nem szúrt, csupán végignézte, hogy szerelme meggyilkolja anyját. A gyilkossággal mindenesetre mindkettőjüket gyanúsítják. Ha bűnösnek találják őket, mindkettejüknek börtönbe kell menniük, ám életkoruk miatt nem egyforma büntetésük lenne. Mivel a lány még nem töltötte be a 16-ot, ő legfeljebb 10 évet kaphatna. A fiú épp 16, de még nincs 18, őt maximum 15 esztendővel sújthatják.