Az ügyészség vádat emelt az ellen a dombrádi nő ellen, aki azért, hogy a szabálysértési eljárás alól kibújjon, húga adatait adta meg igazoltatása során.


A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű nő, szeptember 7-én éjjel olyan kerékpárral közlekedett Dombrádon, amely a biztonságos közlekedésre nem volt alkalmas, nem volt rajta világítás, küllőprizma, csengő és elsőfék sem, ezért őt a rendőrök igazoltatták.

Ennek során a nő a szabálysértést elismerte, de úgy tudta, hogy a hatóságok körözik, ezért nem akarta a valós személyazonosságát felfedni, így közölte, hogy nincs nála a személyi igazolványa, majd testvére adatait adta meg a rendőröknek, akik a nyomtatványt a húga adataival ki is töltötték, amit a vádlott aláírt.

A vádlott az intézkedés alatt zavartan viselkedett, ezért a rendőr összevetette a nő arcképét a testvére személyi nyilvántartásban tárolt igazolványképével, és észrevette az eltérést. Ennek hatására a nő felfedte valódi kilétét.

A vádlott ezen cselekményével két bűncselekményt, a hamis vád vétségét, és a közokirat hamisítás bűntettét is megvalósította, az ügyészség vele szemben végrehajtandó börtönbüntetésre tett indítványt vádiratában.