A sértett látszólag már felépülőben volt a sérüléseiből, amikor néhány hónap elteltével a balesettel összefüggésben kialakult súlyos szövődmények miatt elhunyt.


Az Egri Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen az 48 éves férfi ellen, aki 2019 decemberében Gyöngyösön esős időben közlekedett autójával, azonban a zebrát nem elég óvatosan közelítette meg, így elütötte az azon éppen átkelő sértettet, aki a balesetben több töréses sérülést szenvedett – számolt be portálunknak Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Közlése szerint, a sértett látszólag már felépülőben volt a sérüléseiből, amikor néhány hónap elteltével a balesettel összefüggésben kialakult súlyos szövődmények miatt elhunyt. Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő igazolta a baleset és a sértett halála közötti közvetett ok- okozati összefüggést.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a járásbírósághoz benyújtott vádirataiban. Ezen kívül a vádhatóság azt is indítványozta, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat az eljárások során felmerült – főleg szakértői díjból álló – tetemes bűnügyi költségek megfizetésére.