November közepéig, 17-éig és 19-éig meghosszabbították annak az öt kétegyházi férfinak a letartóztatását, akik másfél hónappal ezelőtt összeverekedtek Kétegyházán, és a vita során láncfűrész és vascső is előkerült, sőt egy helybeli a kórházban belehalt a sérüléseibe.


A letartóztatásról a megyei főügyészség indítványa alapján döntött a minap a Békéscsabai Járásbíróság – ismertették hírportálunk kérdésére a főügyészségen. Az öt férfiból négyet csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, egyet pedig halált okozó testi sértés miatt vont felelősségre gyanúsítottként a nyomozó hatóság.

A kényszerintézkedést több okból hosszabbították meg. Egyrészt megalapozottan feltehető, hogy a férfiak szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást veszélyeztetnék akár a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével, akár a tanúk befolyásolásával.

Másrészt a bűnismétlés veszélye is fennáll, azaz tartani lehet attól, hogy hasonló bűncselekményeket követnek el. A testi sértéssel gyanúsított férfi esetében emellett – figyelemmel a várható büntetés mértékére – a szökés, elrejtőzés veszélyét ugyancsak figyelembe vették.