A Miskolci Járási Ügyészség indítványa alapján, a bíróság elrendelte egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított miskolci férfi letartóztatását.


A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozása szerint, a férfi a szeptember 24-én történt elfogását megelőző időszakban anyagi ellenérték fejében, rendszeresen értékesített kábítószernek minősülő anyagot Miskolcon. A gyanúsított a vevőkörébe tartozó személyektől több százezer forintot kapott a kábítószerekért, de volt olyan vevője is, aki különféle vegyi anyagokat és fecskendőket adott cserébe a drogért.

A rendőrök a férfit a bűncselekmény elkövetése közben, a lakásán érték tetten és az ott végrehajtott kutatás során kábítószergyanús anyagokat, készpénzt és elektronikai berendezéseket foglaltak le.

A férfi a most terhére rótt, 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt, a korábban vele szemben kiszabott végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a férfi esetében fennáll a szökés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye, ezért egyelőre egy hónapra elrendelte a letartóztatását.