Kifolyt motorolaj, redőnybe költözött darazsak és tölgyfa ága adott munkát a Békés megyei tűzoltóknak szerdán.


Motorolaj került az útburkolatra egy műszaki hibás buszból szerdán reggel Füzesgyarmaton, a Kossuth, a Széchenyi és a Pozsonyi utcában. A úttestre került nagy mennyiségű motorolaj veszélyeztette az arra közlekedőket – írja a katasztrófavédelem.

A helyi önkéntes és a szeghalmi hivatásos tűzoltók az útszakaszokat biztosították, valamint felitató anyaggal megkezdték a burkolat síkosság mentesítését, majd a területet átadták a közútkezelő munkatársainak.

A mentesítés idejére az érintett útszakaszokon félpályás útzár volt érvényben. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Redőnytokba költözött darazsak bejutottak egy családi ház szobájába szerdán délelőtt Gyulán, a Siórét tanya közelében. Az épületbe bejutó rovarok veszélyeztették az ingatlan lakóit.

A helyi hivatásos tűzoltók a redőnytokot és a környezetét megbontották, majd darázsirtószer segítségével a nagy méretű darázsfészket, valamint a darazsakat eltávolították.

Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Tölgyfa ága hasadt meg szerdán délután Orosházán, a Kórház utca közelében, egy egészségügyi intézmény udvarán. A lógó faág veszélyeztette az alatta közlekedőket. A helyi hivatásos tűzoltók, motoros láncfűrész és létra segítségével az ágat eltávolították. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.