A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 20 ittas, és 1 bódult állapotú sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyvenharmadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna. Ezek közül a hatóság 9 esetben büntetőeljárást kezdeményezett.


A rendőrök az őszi hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve a bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas, vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

A megye útjain 2021. október 25-e és 2021. október 31-e között 102 közlekedési baleset történt, ebből 4 balesetben az ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 20 ittasan, és 1 bódult állapotban a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak, ebből 9 esetben büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.