A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei a mentőszolgálat munkatársaival közösen mentettek ki egy mozgáskorlátozott férfit és egy nőt, akiknek házában tűz keletkezett.


Miskolcon, a Tetemvár városrészről érkezett bejelentés egy lakástűzről 2021. november 6-án 16 óra előtt – tájékoztat a police.hu.

A Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai – Ján Csaba r. főtörzsőrmester és Dandás Martin r. őrmester – azonnal a jelzett címhez mentek. A kapuban már a mentőszolgálat munkatársai is ott voltak, akik elmondták, hogy a házban feltehetően két személy tartózkodik. A rendőrök a zárt kiskaput betörték, majd a házba bejutva a hatalmas fekete füst miatt nem láttak senkit, azonban segítségkérő szavakat hallottak. 

Az egyenruhások ekkor az előterében tárolt vízzel megkezdték a tűz oltását. A házban végül a tűz mögött egy nőt, illetve egy ágyon ülő férfit találtak. A személyek eszméletüknél voltak, azonban nem voltak képesek önerejükből kijutni már a lakásból. A rendőrök a mentősökkel közösen kimentették a bajbajutott párt. Az 53 éves férfit és a 44 éves nőt a társszerv füstmérgezés gyanújával szállította kórházba.

A katasztrófavédelem munkatársai pedig megkezdték az ingatlan átvizsgálását és átszellőztetését.