Egy garázsmenetben lévő – helyközi járatos autóbusz eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy kivilágítatlan kerékpárost. A baleset következtében a kerékpáros a helyszínen életét vesztette – közölte a rendőrség.

A rendőrség ügyeletére november 6-án 17 óra 45 perckor érkezett bejelentés, hogy Pusztamérges után az 5429-es út 4+530 km szelvényében egy kerékpárost ütött el egy autóbusz. A kerékpáros a balesetben olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy a kiérkező mentők sem tudtak segíteni rajta.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az adott útszakaszt teljes szélességében a rendőrség lezárta.

A Police,hu a baleset kapcsán az óvatos közlekedésre, a jól láthatóságra figyelmeztet:

Javasolt a kerékpárosoknak fényvisszaverő anyagokkal felszerelt ruházattal és biciklivel közlekedni, észlelésüket és láthatóságukat a sokszorosára növelhetik.

Fokozottan kell figyelni az oldalszélre, hiszen a kerékpár könnyen felborulhat. Az évszakra jellemző, hogy olykor szeles időjárás miatt jelentős erősségű, hirtelen széllökésekre is számítani lehet.

Sok baleset oka a szabálytalan kanyarodás, ezért lényeges, hogy a művelet megkezdése előtt a kerékpáros mindig nézzen hátra, és ne feledkezzen meg az irányjelzésről sem.