Felelőtlen közlekedési magatartása miatt büntetőjogi felelősséggel tartozik.


Cserben hagyás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki szabálytalan haladása miatt járművével érintőlegesen ütközött egy másik személygépkocsival. A vádlott szeptember 6-án reggel egy hat személy szállítására alkalmas kistehergépkocsival közlekedett Balmazújváros felől Nagyhegyes irányába. A járműben három utas is tartózkodott, mindannyian becsatolt biztonsági övvel közlekedtek – közölte a főügyészség közleményében. A vádlott a 3316 számú közúton haladva egy enyhe, balra ívelő útkanyarulathoz közeledve figyelmetlensége miatt kis terjedelemben áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, és így haladt tovább, amikoris a jármű bal oldali külső visszapillantó tükre érintőlegesen nekiütközött a vele szemben, a másik forgalmi sávban szabályosan haladó áruszállító tehergépkocsi bal oldalának.

A vádlott az ütközést követően csak jóval messzebb állt meg, de nem szállt ki a járműből és nem győződött meg arról, hogy a baleset során személyi sérülés történt-e vagy sem.

A férfi a helyszínről adatainak hátrahagyása nélkül elhajtott. A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban mindkét járműben jelentős anyagi kár keletkezett, a teherautó bal oldali visszapillantó tükre teljes mértékben megsérült, illetve megsemmisült, a vétlen teherautónak pedig a bal oldalon több karosszériaeleme is megrongálódott, és a bal oldali ajtó ablaküvege is betört.

A vádlott beismerő vallomást tett. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.