A Hajdúszoboszló SE sportolója nyerte meg az Argentínában rendezett, 125 ezer dollár (38.8 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornát.


A harmadik helyen kiemelt játékos – aki 135. a világranglistán – az elődöntőben az első kiemelt, egyiptomi Majar Serifet búcsúztatta, a színmagyar finálé viszont nem jött össze, mivel a másik ágon az ötödikként rangsorolt Udvardy Panna (128.) kikapott a francia Diane Parrytól (174.) – írja a Nemzeti Sport.

A challengerviadal vasárnapi döntőjében a 24 éves Bondár 3:2-nél és 5:3-nál is elvette ellenfele szerváját, majd 40 perc alatt besöpörte a nyitószettet. Ezután 2:1-nél brékelt ismét, s innen már nem volt visszaút Parry számára. A találkozó 1 óra 18 percig tartott.

A Hajdúszoboszló SE-t erősítő Bondár augusztus végén még a 199. volt a WTA-rangsorban, jövő héttől viszont várhatóan a 107. helyen jegyzik, így ő lesz az első számú magyar női teniszező, és szinte biztosan ott lesz a januári Australian Open főtábláján. Ez lesz élete első Grand Slam-főtáblája.

A két magyar játékos párosa az elődöntőig jutott az argentin fővárosban.

WTA-Torna, Buenos Aires - Döntő

Bondár Anna (3.)–Diane Parry (francia, 7.) 6:3, 6:3