A rendőrség eljárást indított a sofőrökkel szemben.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt héten három eltiltás hatálya alatt álló sofőrt szűrtek ki a forgalomból. Közülük kettő ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, míg egy ellen bűntett elkövetése miatt indult eljárás. Engedély nélküli vezetés miatt két gépjárművezetőt vettek szabálysértési őrizetbe a rendőrök – jelezte a megyei rendőr-főkapitányság.

A közúti ellenőrzések során huszonegy személynél állapították meg, hogy alkohol fogyasztását követően járművet vezettek. A megye rendőrei tizenegy gépi, tíz nem gépi meghajtású jármű vezetőjét szűrték ki a közúti forgalomból. Nyolc sofőr ellen büntetőeljárást, tizenegy járművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, két alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki. Négy esetben vonták be a vezetői engedélyt.

Az elmúlt hétvégén egy napon három ittas sofőr is balesetet okozott a megyében, Szolnok, illetve Tiszaföldvár belterületén, valamint Abádszalók külterületén. Csak a véletlenen múlott, hogy a járművezetők más járművel nem ütköztek, és másnak nem okoztak sérülést. A baleset következtében egy sofőr könnyű, míg egy elektromos kerékpáros súlyos sérülést szenvedett.

A rendőrség ismételten kiemeli, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában. A járművezetők nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik, ha úgy ülnek a volán mögé, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket. Ez különösen veszélyes lehet az őszi és téli időjárás beköszöntével, hiszen erre az időszakra jellemző csapadéktól, párától csúszós, lefagyott utak a megszokottól eltérő vezetési technikát, nagyobb koncentrációt igényelnek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére.