A rétsági rendőrök elfogták azt a 17 éves romhányi fiút, aki több autóval is közlekedett jogtalanul.


A police.hu tájékoztatása szerint a Rétsági Rendőrkapitányság háromrendbeli jármű önkényes elvétele és egyrendbeli jármű önkényes elvétele kísérlet bűntett, valamint rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 17 éves romhányi fiúval szemben.

A gyanúsított november 4-én a reggeli órákban Romhányban figyelt fel egy nyitva hagyott autóra, amelybe beült és abban az indítókulcs után kezdett kutatni. Mivel azt nem találta meg, így egy másik gépkocsit nézett ki, amelyben a kulcsot megtalálta. A fiatal a járművel a településen a tulajdonos engedélye nélkül közlekedett, amíg azzal az úttestről az árokba lehaladt. A romhányi lakos a helyszínről megpróbált elmenekülni, azonban a rendőrök a helyszínen elfogták és előállították.

A fiú megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy október elején Rétság belterületén egy személygépkocsit – a benne hagyott indítókulccsal – elindított, és azzal Bánk felé közlekedett. A Bánk-Rétság körforgalom közelében balesetet szenvedett a járművel, amiben jelentős anyagi kár keletkezett.

Pár nappal később a 17 éves fiú az esti órákban Romhány belterületén egy ingatlan udvarán parkoló személyautóba ült be, amellyel szintén jogtalanul közlekedett a környéken. A romhányi lakos a gépkocsiban jelentős anyagi kárt okozott, mivel azzal a földes utakon nem az útviszonyoknak megfelelően, hanem szándékosan nagy sebességgel haladt.

A rétsági rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen.