Nem jogerősen kilenc év börtönre ítélték azt a férfit, aki 2008-ban Nyíregyházán halálra verte 22 éves élettársát. A támadót tette után tíz évvel, Dominikán fogták el és adták át a magyar hatóságoknak.


Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője szerdai közleményében azt írta, az ítéleti tényállás szerint a férfi 2003-tól élt élettársi kapcsolatban későbbi áldozatával Nyíregyházán.

Kapcsolatuk nem volt kiegyensúlyozott. Gyakran veszekedtek egymással. A férfi többször rátámadt a nőre.

A férfi féltékenysége miatt 2008. május 3-án is veszekedés robbant ki. A férfi többször megütötte élettársát, aki hiába kért segítséget a velük közös telken, de külön lakrészben élő szomszédoktól. A támadó nem hagyta abba.

Egészen addig verte a nőt, amíg el nem vesztette az eszméletét, majd másnap a még mindig magatehetetlen nőt magára hagyva külföldre szökött.

Egy ismerősük talált rá a 22 éves nőre, aki nem sokkal később a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A férfi külföldön új családot alapított és vállalkozó lett.

2018-ban a Dominikai Köztársaságban nemzetközi elfogatóparancs alapján fogták el és adták át Magyarországnak.

Resán Dalma kitért arra, hogy a férfi beismerő vallomást tett, de az "intenzitását vitatta", és azt mondta, nem akarta, hogy a nő meghaljon. A törvényszék azonban arra a következtetésre jutott, hogy a férfi, aki hosszabb időn át, folyamatosan bántotta a nőt, belenyugodott tette következményébe.

Tettéért 9 évnyi börtönbüntetésre ítélték.  

Az emberölés miatt kiszabott ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.