A megalapozott gyanú szerint egy renoválás alatt álló szolnoki házból vitték el a purhabbal rögzített ablakokat, amit hazáig vittek a feltételezett elkövetők. Pechjükre, a bűncselekmény helyszínétől potyogott a rögzítőanyag.


Ismeretlen személyek mentek be egy szolnoki, felújítás alatt álló családi házba november 2-án 17 óra és november 4-én 7 óra között, majd a purhabbal rögzített, beépített műanyag ablakokat eltulajdonították és különböző munkagépeket is magukkal vittek – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A bejelentést követően az egyenruhások adatokat gyűjtöttek és helyszíni szemlét tartottak. A feltételezett elkövetőket hamar sikerült azonosítani, ugyanis ablakokból hulló purhab a gyanúsítottak lakóhelyéig vezette a rendőröket. A 16, 20 és 22 éves szolnoki lakosokat elfogták és előállították az egyenruhások a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A terheltek elmondták, hogy a szerszámgépeket eladták, az ablakokat pedig elrejtették. Ez utóbbiakat kutatás során megtaláltak a rendőrök.

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást.