A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint korábbi barátnőjével – aki 18. életévét még nem töltötte be – 2021 októberétől őrizetbe vételéig részben kitartotta magát.


A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottal szemben 2021. november 5-én délidőben intézkedtek a rendőrök a Tiszai pályaudvar közelében, mivel alapos gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a fiatalkorú lány prostitúciós tevékenységéről tudomással bírt, és az ebből szerzett pénz egy részét elvette tőle – közölte a Miskolci Törvényszék honlapja.

A terhelt fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet gyermekprostitúció kihasználása bűntettének megállapítására, amely akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi a sértettet és a tanúkat jogellenesen befolyásolná, személyi körülményei alapján pedig tartani kell attól, hogy a bűncselekményt folytatná, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, ezért a Miskolci Járásbíróság 2021. december 7. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges.