A Békéscsabai Járási Ügyészség két rendbeli személyes adattal visszaélés vétsége és két rendbeli zaklatás vétsége miatt emelt vádat és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy büntetlen előéletű, 24 éves nyíregyházi férfi ellen, aki intim képekkel zaklatott két nőt.


Ahogyan azt a Békés Megyei Főügyészség tájékoztatójából megtudtuk, a férfi 2020 februárjában egy internetes csevegő programon keresztül ismerkedett meg egy dobozi nővel, akinek álnéven mutatkozott be.

Mivel a kapcsolatfelvételt követően a nő egyre ritkábban írt a férfinak, majd le is tiltotta őt, a férfi a nőről készült erotikus tartamú fényképeket és videofelvételt – melyet kérésére a sértett küldött neki 2020 márciusában –

az interneten keresztül több felhasználónak, közte a nő édesanyjának is elküldte, illetve a videofelvételt feltöltötte egy internetes videomegosztó portálra.

Miután a nő letiltotta, a férfi egy közösségi portál levelező alkalmazásában több álprofilt hozott létre, és ezen alkalmazáson keresztül küldött üzeneteket a nőnek, ezáltal a magánéletébe, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, és rendszeresen háborgatta őt. Ugyanebben az időszakban a férfi egy másik nőt is hasonló módon zaklatott.