A Eger és Szarvaskő között történt balesetben a tanulóvezető és az oktató is súlyos sérüléseket szenvedett.


Előfordulnak olyan közlekedési szituációk, melyek során nem a kormány mögött ülő sofőr magatartása vezet balesethez. Nem mindegy, hogy ki ül a jármű jobb első ülésén, mivel az ott helyet foglaló személyek más-más minőségükben lehetnek résztvevői a közlekedésnek – tájékoztatta a Heolt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Az Egri Járási Ügyészségen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt volt folyamatban büntetőlejárás, melyben a nyomozás adatai szerint egy nő 2021. februárjában a délelőtti órákban gépjárművezetői gyakorlati oktatáson vett részt, így a személygépjárművet fizikailag ő kormányozta. Mellette foglalt helyet a gépjárművezetést oktató, aki viszont a KRESZ alapján a gépjármű vezetőjének minősül.

A tanulóvezető Eger irányából Szarvaskő irányába közlekedett a 25. számú főúton, mely a korábbi havazás miatt hókásás, latyakos, így csúszós volt. Haladása során a nő sebességet váltott, közben az autót enyhén jobbra, az út széle felé kormányozta. Ezt észlelte az oktató, aki a bal kezével a kormányt megpróbálta enyhén balra fordítani, így az autót az úttest közepe felé vissza kormányozni, ekkor azonban a kocsi megcsúszott és keresztbe fordult az úton, majd nekiütközött a vele szemben szabályosan haladó menetrend szerinti autóbusz bal elejének.

A balesetben a tanulóvezető és az oktató is súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyben az Egri Járási Ügyészség az eljárást felfüggesztette közvetítői eljárás lefolytatása céljából, melyben az oktató, mint gyanúsított és a tanulóvezető, mint sértett között megállapodás jött létre, aminek teljesítése is megtörtént, így az ügyészség az eljárást megszüntette.