Hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 19 éves büntetlen előéletű sarkadi nő ellen, aki féltékenységből hamisan vádolta meg súlyos bűncselekmény elkövetésével szerelmét.


A fiatal nő január 25-én a Sarkadi Rendőrkapitányságon feljelentést tett ismerőse, egy újkígyósi férfi ellen.

Feljelentése szerint megismerkedésük után a férfi azt ígérte neki, hogy feleségül veszi és majd lesz közös gyermekük is, de addig is prostituáltként kell dolgoznia neki, az ebből származó pénzt pedig át kell adnia részére.

Ezt követően Szegeden, Kecskeméten, majd Németországban Düsseldorfban és Eisenachban is prostitúcióra kényszerítette őt a férfi, az ebből származó pénzt elvette tőle és amikor azt mondta neki, hogy nem akarja a prostitúciós tevékenységet végezni, többször bántalmazta.

A nő feljelentése alapján a Szegedi Rendőrkapitányság emberkereskedelem bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A nyomozás során a nő tanúkihallgatása során feltárta, hogy a feljelentésében elmondottak valótlanok, mivel valójában nem folytatott prostitúciós tevékenységet.

Elmondta, hogy féltékenységből jelentette fel a férfit, mert szerelmes volt belé és haragudott rá, mivel a férfi elmondta neki, hogy egy másik nőtől lesz gyereke.

A Szegedi Rendőrkapitányság az emberkereskedelem bűntette miatti nyomozást a nő vallomására figyelemmel megszüntette.