A rendőrök pedig öt személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten.


Egy kenyeret szállító kisteherautó és egy egyterű személyautó ütközött össze szerda hajnalban Hajdúdorog és Hajdúvid között. A hajdúnánási és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak, valamint a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat. Az egységek a járműveket átvizsgálták és áramtalanították. A műszaki mentés a rendőrség teljes útzára mellett zajlott. A két autóban összesen nyolcan utaztak, mindenkit kórházba szállított a mentőszolgálat. A balesetet a személyautó vezetője nem élte túl, ő a helyszínen életét vesztette – tudatta a katasztrófavédelem.

Szénmonoxid-érzékelő adott le jelzéseket szerdán délben Kabán, a Kazinczy Ferenc utcában. A házban egy cserépkályha üzemelt. A püspökladányi hivatásos és a kabai önkéntesek vonultak, méréseket végeztek, melyek igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A tűzoltók a kályhában lévő tüzelőanyagot eltávolították és átszellőztették a házat.

Családi ház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében szerda délután Létavértesen, a Tulipán utcában. A létavértesi önkormányzati és debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy-egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki, de ház hat lakója ideiglenesen rokonhoz költözött.

Elgázolt a vonat egy gyalogost Hajdúhadházon, a Hunyadi utcai vasúti átjárónál szerda este. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a területet biztosították és a vonaton utazóknak a mentesítő járatra való átszállásnál segédkeztek. A gyalogos nem élte túl a balesetet.

Öt tettenérés

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök egy halálos kimenetelű közlekedési baleset helyszínén intézkedtek – írja a police.hu. A szolgálatot ellátó állomány hét személyt fogott el, ebből öt főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két személyt pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt. A rendőrök 12 személyt állítottak elő, ebből öt főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hét esetben történt.