Gyöngyöspatán több házba is betört három elkövető.


Az Egri Járási Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú vádlottal szemben, aki 2020. októberében a bejárati ajtó lakatpántját lefeszítve bement egy dormándi családi házába, azt átkutatta, majd a lakattal zárt szekrény ajtaját felfeszítve onnan mosókapszulát, textilöblítőt, valamint női parfümöt tulajdonított el. Később az ellopott dolgok visszakerültek a sértetthez – tájékoztatta a Heolt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Az ügyészség vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a tolvajjal szemben.

A központi járási ügyészség vádat emelt három elkövető – köztük egy fiatalkorú – ellen is, akik 2020. év vége és 2021. év eleje között Gyöngyöspatán több házba is betörtek. Az egyik ilyen alkalommal a vádlottak az úgynevezett „segítő ház” a bejárati ajtaját felfeszítették, majd onnan főleg számítógépeket és ahhoz tartozó tárgyakat – monitorokat, billentyűzetet, egeret, kábeleket – emeltek el.

A két felnőtt vádlott letartóztatásban várja a bírósági eljárás kezdetét. Fiatalkorú társuk szabadlábon védekezhet.

Az ügyészség a kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt benyújtott vádiratában a kényszerintézkedés hatálya alatt álló vádlottakkal szemben szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, míg a fiatalkorú társuk esetében jóvátételi munka intézkedés alkalmazását indítványozta.