Előkészítő ülést tart a Miskolci Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőügyben csütörtökön.


Az először csak egyszerű hógolyózásnak induló eset végül kis híján tragédiába torkollt.

A vádirat szerint a vádlottak 2018. december 20-án, sötétedés után hógolyóval dobálták meg a sértettek házának ablakait, majd elfutottak. A sértettek annak érdekében, hogy az elkövetők személyéről meggyőződjenek, követték a vádlottakat. Miután az utcai lámpa fényében felismerték őket, haza indultak.

Ezalatt azonban a vádlottak különböző szerszámokat – vasvillát, vascsövet, seprőt, kapát – vettek magukhoz és a két sértettre támadtak. Az egyik vádlott egy négyágú vasvillával a sértettek egyikének mellkasa felé szúrt, azonban a sértett elhajolt a szúrás elől, így a vasvilla a bal vállába fúródott. A fiatalabb vádlott egy vascsövet dobott a sértettek irányába kézsérülést okozva ezzel a másik sértettnek.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.