A hétvégén összesen 13 alkalommal vonultak Heves megye tűzoltói.


A megyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint az 5 tűzesetet és az 5 műszaki mentést összesen 16 hivatásos, 1 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett a megyei ügyeletünkre.

Szombat délután a hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói Tarnaméra és Boconád közötti külterületre vonultak, ahol közel száz darab szalma és lucerna körbála égett. Az egységek több vízsugarakkal és erőgépek segítségével fékezték meg a tüzet. Kora délután Makláron egy családi háznál szivárgott a gáz, a füzesabonyi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató kiérkezéséig. Késő délután egy hevesaranyosi ház kéményében a lerakódott korom meggyulladt, a pétervásárai hivatásos tűzoltók távolították el az izzó részeket. Kora este Turán egy autó villanyoszlopnak ütközött, majd az út menti árokban áll meg.

A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Este Terpesen egy autó ugyancsak villanyoszlopnak csapódott, az esetnél a pétervásárai hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, a balesetben egy ember megsérült, őt a mentők ellátták. Késő este Tarnamérán gyulladt ki egy családi hát kazánháza, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízsugárral avatkoztak be, majd az utómunkálatok során az ott tárolt tűzifát biztonságos helyre pakolták. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Szalagkorlátnak hajtott egy autó az M25-ös gyorsforgalmi út 6-os kilométerénél, Füzesabony határában vasárnapra virradóra. Az egri hivatásos és a füzesabonyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt. A balesetben senki nem sérült meg. A hétvégén több alkalommal gyulladtak meg kis területen száraz füves, bozótos területek, megyénk tűzoltói kéziszerszámokkal és vízzel oltották el a lángokat.