A járműben utazó három személyből csak egy, a jobb első ülésen tartózkodó utas használt biztonsági övet.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy személygépkocsi lesodródott az útról Kányás és Szentkút között vasárnap hajnalban. Az autót vezető fiatal férfi a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.

Tamás-Kovács Andrea megbízott sajtóreferens arról tájékoztatta portálunkat, hogy a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei szolgálatuk teljesítése során november 7-én éjszaka 1 óra 40 perc körüli időben, a 21142 számú úton, Mátraverebély-Szentkút és Kányás közötti útszakaszon egy velük szemben haladó Opel típusú személygépkocsira lettek figyelmesek, amely elején a hatósági jelzés hiányzott.

– Kollégáink ezt észlelve, a jármű ellenőrzése céljából a szolgálati gépjárművel megfordultak és annak felkutatására indultak. Mátraverebély-Szentkút irányába haladva azt a 2-es kilométerszelvényénél a jobb oldali árokban fejtetőre borulva találták meg – tájékoztatott a sajtóreferens.

A jármű vezetője a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, két utasa pedig megsérült.

– Az előzetes adatok alapján a sofőr a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, valamint a járműben utazó három személyből csak egy, a jobb első ülésen tartózkodó utas használt biztonsági övet – tette hozzá Tamás-Kovács Andrea.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával, büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.