A Kazincbarcikai Járásbíróság 2021. november 4-én jogerős ítéletet hozott annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki 2020 nyarán kazincbarcikai ismerőse lakásába bement és a sértett pénztárcájából készpénzt vett el.


A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a nyitott kapun és bejárati ajtón keresztül jutott be a járóképtelen sértett ingatlanába. Az ágyban fekvő férfi hiába szólította fel távozásra a vádlottat, az leült a dohányzóasztal mellé, majd szó nélkül magához vette a sértett pénztárcáját és az abból kivett 5 ezer forinttal hirtelen távozott a helyszínről – írja a Miskolci Törvényszék.

A bíróság a vádlottat védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette miatt 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülményként értékelte a vádlott részletes tényfeltáró, bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását, büntetlen előéletét, valamint azt, hogy a kár teljes egészében megtérült.

Az ítélet jogerős.