A Heves Megyei Főügyészség a vádlottakkal szemben emberölés bűntette miatt emelt vádat.


Az Egri Törvényszék tárgyalási jegyzékében olvasható, hogy 2021. november 11-én, a megyeszékhelyen nyilvános előkészítő ülésen tárgyalják majd azt az ügyet, ahol az első vádpont szerint a másod- és harmadrendű vádlottak építőipari vállalkozást működtettek, az elsőrendű vádlottat munkavállalóként alkalmazták. A vádlottak egy közösen bérelt lakóházban éltek. A másodrendű vádlott több évtizede ismerte a sértettet, aki 2015-ben többször megjelent a vádlottak által bérelt ingatlanban. Idővel a sértett felbukkanásai – rámenőssége, valamint agresszív megnyilvánulásai miatt – egyre terhesebbé váltak mindhárom vádlott számára.

Mint írják, 2015 karácsonya előtt a sértett váratlanul megjelent az elkövetők lakóhelyén, ahol beszélgetést követően az elsőrendű vádlott ismeretlen okból egy nagyméretű kőműveskalapáccsal nagyerejű ütést adott le, az okozott sérülés pedig a férfi halálához vezetett.

A vádlottak a holttestet közösen az ingatlan udvarán lévő kúthoz vitték és abba beledobták. Néhány nap múlva az elsőrendű vádlott a kutat előbb építési törmelékkel feltöltötte, végül a kútnyílást a másodrendű vádlott segítségével lebetonozta.

A második vádpont szerint 2016. január hónapban a másodrendű vádlott felhívására az elsőrendű- és a harmadrendű vádlottak megjelentek a néhai sértett tanyáján, ahonnan különböző használati tárgyakat, bútorokat, szerszámokat, haszonállatokat tulajdonítottak el összesen mintegy 150 ezer forint értékben.