A Hajdúszoboszló 3-0-ra nyert, a DEAC és a kis Loki 1-1-es pedig döntetlent játszott vasárnap.


Nem tudta legyőzni az Újpest második csapatát a DEAC a labdarúgó csapata az NB III Keleti csoport 16. fordulójának vasárnapi összecsapásán. Meddő mezőnyfölényben töltötte az első fél órát a DEAC, gólt mégis a gyors ellentámadásokra építő fővárosiak szereztek. A 30. percben a játékvezető tévesen ítélt tizenegyest az Újpest II. javára, amit Mucsányi Márk higgadtan értékesített. Közvetlenül a szünet előtt egyenlíteni tudtak a debreceniek: Székely talált be egy szép akció végén.
Labdarúgó NB III: debreceni döntetlenek és fürdővárosi győzelem a 16. forduló eredménye

A második félidőben még nagyobb nyomás alá helyezte ellenfele kapuját a DEAC, újabb gól azonban már nem született. Az 1-1-es döntetlennel a vendégek lehetnek elégedettebbek.

Nem várt könnyű bajnoki meccs a Szűcs János vezette kis Lokira, ugyanis a feljutásra esélyes, a tabella 2. helyén álló BKV Előre otthonában lépett pályára vasárnap délután. A találkozó előtt 39 pontos BKV és a 15 pontos DVSC II. a fővárosban csapott össze, ahol remekül kezdtek a debreceniek, és akár már az 1. percben megszerezhették volna a vezetést. Ami akkor még nem jött össze, az az első félóra végén igen, amikor Gyönyörű Gergő volt eredményes (0-1).

A találkozó 56. percében Kubó Gábor egyenlített (1-1), újabb gól pedig nem született, így egy-egy ponttal gazdagodtak a felek.

A Hajdúszoboszló gárdája az előző fordulóban némi meglepetésre sima vereséget szenvedett a Tiszaújváros csapatától, a háromgólos zakó az első hazai buktája volt a fürdővárosiaknak. Vasárnap szintén saját pályájukon fogadták a tabella 11. helyét elfoglaló

Füzesgyarmat csapatát, akik ellen 3-0-s győzelmet arattak.

NB III Keleti csoport, 16. forduló

DEAC - Újpest FC II 1-1 (1-1)
DEAC: Tóth, Sárosi, Tochukwu (Sidibe, 62.), Sándor, Bereczki, Spitzmüller (Bidzilya, 70.), Rauf, Soltész, Jankelic, Virág, Székely – Vezetőedző: Sándor Tamás.
Gól: Székely (44.)

BKV Előre – DVSC II. 1–1 (0-1)
DVSC II: Hrabina – Baranyai, Kovács R., Kovács G., Szujó, Lénárt – Gyönyörű (Maruscsák, 82.), Balla, Füzfői (Gellén, 70.) – Kalafat (Székelyhidi, 82.), Talpalló (Simon, 56.) – Vezetőedző: Szűcs János.
Gól: Gyönyörű (30.), Kubó (56.)

Aqua General Hajdúszoboszló - Füzesgyarmati SK 3-0 (0-0)
Hajdúszoboszló: Mészáros, Kis (Szathmári, 55.), Kónya, Fenyőfalvi, Máté, Lukács (Drobina, 76.), Csiki, Éles Sütő, 55.), Vincze, Barnucz (Bódis, 89.), Dobi (Szabó, 76.) – Vezetőedző: Csillag László.
Gól: Dobi (54.), Sütő (57.), Moga (26.), Máté (77.)