A rendőrség felhívja a figyelmet: a meteorológiai előjelzések alapján az elkövetkezendő időszakban fokozottan kell számolnunk köd képződésével, s az ezzel járó, közlekedésünket hátrányosan befolyásoló körülményekkel.


Az elmúlt 24 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén öt személyi sérüléses és három anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt – tájékoztatta a Heolt Szabó Boglárka rendőrségi sajtóreferens.

Mint megtudtuk: a rendőrök egy személy fogtak el az ellene érvényben lévő körözés alapján, egy főt pedig előállítottak bűncselekmény gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés egy esetben történt.

– A meteorológiai előjelzések alapján az elkövetkezendő időszakban fokozottan kell számolnunk köd képződésével, s az ezzel járó, közlekedésünket hátrányosan befolyásoló körülményekkel – tette hozzá a sajtóreferens. – Az őszi-téli időszakra jellemző köd nagy veszélyeket rejt a mindennapi közlekedésben, hiszen ilyen időjárási körülmények között jelentős mértékben csökken a látótávolság. Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a ködös útszakaszokon minden esetben használják járműveik világító berendezését, csökkentsék a sebességet, tartsanak nagyobb követési távolságot és kerüljék az előző manővereket.