A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetést szabjon ki a büntetlen előéletű 20 éves férfival szemben.


Garázdasággal és könnyű testi sértés vétségével vádol a Hatvani Járási Ügyészség egy 20 éves fiatalt – tájékoztatta a Heolt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Mint megtudtuk: a vádirat szerint a terhelt 2021 augusztusának végén testépítéshez használt táplálékkiegészítőt kért egy ismerősétől, de mivel nem kapott, elment a sértett rózsaszentmártoni házához, ahol az utcán keresetlen szavakat kiabált, miközben a kaput és az egyik ott parkoló gépkocsit rugdosta. Amikor a bent lakók kimentek hozzá, hogy csendre intsék, a vádlott rájuk támadt és mindkettőjüket megütötte. A fiatalember kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a környéken tartózkodókban riadalmat és megbotránkozást keltsen.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyaláson kívül, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki a büntetlen előéletű elkövetővel szemben.