Több esetben is intézkedtek pénteken a rendőrök az illegális migránsokkal szemben Csongrád-Csanád megyében. Szeged, Kübekháza és Mórahalom területén 58 illegális bevándorlót tartóztattak fel az egyenruhások.


Folyamatosan áramlanak az illegális migránsok Csongrád-Csanád megye határainál, a lakosságban egyre nagyobb félelmet keltve. Azonban az egyenruhásoknak köszönhe­tően nem jutnak tovább a határ menti településeken.

Péntek kora délutánig 58 illegális be­vándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök. Az éj leple alatt indultak el a bevándorlók, és a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség és a Készenlé­­ti Rendőrség járőrei a cseh rend­őrökkel együttműködve 16 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza külterületén – tette közzé a police.hu.

Mint írják, ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, ezt azonban nem tudták igazolni.

Az újabb csapat nem sokat váratott magára, és útra kelt. Nem sok sikerrel, ugyanis 9 óra után a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rend­őrökkel együttműködve újabb 26 határsértőt tartóztattak fel Szeged külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, iraki, palesztin, egyiptomi és szomáliai állampolgároknak vallották magukat. Egy bő óra elteltével ismét próbálkoztak a migránsok. Ugyanis 10 óra után ismét elfogtak egy csoportot a cseh és a magyar rendőrök Mórahalom külterületén. 16 illegális bevándorlót tartóztattak fel, akik afgán és egyiptomi állampolgároknak vallották magukat. A határsértőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.