Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte a Békés Megyei Főügyészség egy 38 éves büntetett előéletű orosházi férfi és élettársa, egy 22 éves büntetlen előéletű orosházi nő letartóztatását, akik több személynek értékesítettek marihuánát.


A férfi és a nő orosházi tartózkodási helyükön, illetőleg egyéb helyszíneken több személynek értékesítettek az elmúlt egy évben marihuánát, ezen felül a nő „speed” elnevezésű drogot is vitt egy baráti összejövetelre.

A házkutatás eredménye is azt mutatta, hogy nemcsak marihuánában „utaztak”: kék tabletta formájú, illetőleg folyadék és fehér por állagú kábítószer-gyanús anyagokat is találtak közös lakóhelyükön a rendőrök.

A férfi két alkalommal volt büntetve, mindkét alkalommal kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt, különös visszaesőnek minősülő bűnismétlő.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt amiatt került sor, mivel a nyomozás célja a további vásárlók, valamint a beszerzési forrás beazonosítása és felelősségre vonása, és megalapozottan feltehető volt, hogy a terheltek szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást – a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személy megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával, esetlegesen további tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével vagy elrejtésével – veszélyeztetnék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte 1 hónapra.