Az ügyészség a férfi esetében próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, míg élettársa, a nő esetében közérdekű munka kiszabására tett indítványt.


Tarnaleleszen az utcán bántalmaztak egy férfit annak a párosnak a tagjai, akikkel szemben az Egri Járási Ügyészség emelt vádat felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt – hívta fel a Heol figyelmét dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Mint megtudtuk: az élettársak idén 2021. március 13-án este együtt várták a sértettet a helyi buszmegállóban azért, hogy folytassák azt a tettlegességet, melyet az I. rendű vádlott még a délután folyamán kezdeményezett. A várakozó férfi a kezében egy jó méteres görbe akácfa ágat lóbált abból a célból, hogy azzal verje el a buszról leszálló haragosát. A terv csak részben járt sikerrel, mivel az ittas vádlott az autóbusz érkezését követő üldözés során elejtette az ágat, viszont nem sokkal később sikerült a földre rántania a sértettet, akit élettársa próbált volna ütlegelni az időközben hozzá került bottal, de ezt az utcán tartózkodók már nem engedték neki.

A járási ügyészség a közösen elkövetett garázdaság miatt a büntetett előéletű férfi esetében végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, míg élettársa, a nő esetében közérdekű munka kiszabására tett indítványt a vádiratában.