A Kun-Mediátor Kft. ügyvezetője kedden, a bizonyítási eljárás során először tett vallomást. 

Miután néhány nappal korábban, a négy éve húzódó büntetőeljárás végéhez közeledve végre elhangozhatott az ügyészi vádbeszéd, most kedden a védőbeszédre került volna sor a Kun-Mediátor Kft. ügyvezetője ellen a Szolnoki Törvényszéken zajló büntetőperben.

Az ügyvédi apológia azonban elmaradt, mert az ügy vádlottja, a Bróker Marcsiként elhíresült karcagi asszony – a bizonyítási eljárás során először – vallomást tett. Vallomása ugyanakkor nem tartalmazott érdemi védekezést, csupán elcsukló hangon sajnálkozott arról, hogy őt a jó szándék vezérelte, és senkit nem akart megkárosítani.

Ügyes, mondják erre a hozzáértők. A vádlott és védelme érdeke a rétestésztára nyúló büntetőügyben ugyanis teljesen egyértelműen az időhúzás. A vádlott azzal, hogy az elsőfokú ítéletmeghozatalhoz közeledve „megtört” és vallomás megtételére ragadtatta el magát, újfent késlelteti a per lezárását. A büntetés mértékének kiszabásánál ugyanis lényeges, hogy a bűncselekmény elkövetése óta mennyi idő telik el, hiszen a vonatkozó paragrafusok szerint az időmúlás enyhítő körülmény.


Bróker Marcsi és védője a legoptimálisabb pillanatra időzítette a vádlotti vallomástételt.

Dr. Nádor Zoltán bíró ezért azt tette, amit a jogszabály előír. Az ügyészi perbeszéd előtt berekesztett bizonyítási eljárást a védőbeszéd előtt megtett vádlotti vallomástétel és az általa előterjesztett új bizonyítási indítvány miatt a bizonyítást újra meg kellett nyitnia.A bíró november 19-re tárgyalást tűzött ki. Ezen a napon a vádlott előterjeszthet új bizonyítékokat a védekezésére. Ha a bíró szerint azonban nem lesznek újabb érdemi bizonyítékok, akkor azokat lesöpörheti az asztalról, és még azon a napon kötelezheti az ügyészt és az ügyvédet a perbeszédek megtartására. Ideális esetben így akár decemberben mégiscsak megszülethet első fokon egy határozat, amely a várható fellebbezések következtében vélhetően nem lesz jogerős…

Mint ismert, a vád szerint a hazai büntetéstörténeti legendáriumokban Bróker Marcsiként bevonuló D. S-né másfél évtizeden át folytatta csalássorozatát: a Kun-Mediátor Kft. cégvezetőjeként 1999 nyarától egészen 2015 tavaszáig. A cég 15 éves működése alatt közel nyolcszáz embernek mintegy 3,5 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

Dr. Hagymási Kornélia ügyész perbeszédében tíz évet meghaladó, letöltendő börtönbüntetést kért a vádlottra, továbbá az asszony értékeire teljes, családtagjai részére részleges vagyonelkobzást, illetve ötmillió forintos bűnügyi költség megfizetését.

Vonatkozó hír továbbá, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által legutóbb közzétett, jelentős tartozást felhalmozott személyek adóslistáján már nem szerepel D. S-né Bróker Marcsi, viszont a lánya igen…