A település centruma után most csak a külső városrészeken terveznek fejlesztéseket.


Korábban jogos volt a kritika, hogy általában a központi parkokat fejlesztették a Zöld Város Programban, ezért most a külső területeinek fejlesztésére pályáz az önkormányzat. 

Az év utolsó testületi ülésen a Városfejlesztési Iroda munkatársa ismertette a tervezett, még módosítható fejlesztéseket. Elhangzott: minden helyszínen telepítenek kamerarendszert, lombos fákat, cserjéket, évelő és díszfüveket, napelemes kandelábereket, padokat és hulladékgyűjtőket, továbbá gyepesítenek, és vízvételi egységeket alakítanak ki.

Egyebek mellett a Péterszegi lakótelepen szórt burkolatot alakítanának ki; a Csillag és a Nyárfa utcai, valamint a Bem téri játszóteret fejlesztenék, a Budai Nagy Antal utcán kerékpáros-pihenőhelyet, a Bocskai utcán kutyafuttatót alakítanának ki, a Herpályi utcai lakótelep zöldterületén pétanque-pályát és kültéri grillezőt telepítenének. Kedveznének a sport szerelmeseinek, hiszen a Táncsics téren kondiparkot, a Báthori utcán sportpályát alakítanának ki.

Berettyószentmártonban a főutcán fitnesz- és játszóteret alakítanának, a Nadányi utcán a játszóteret bővítenék, a posta épülete előtti területen pedig fásítanának.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek