Gyilkosság miatt fogták el azt a 45 éves férfit, aki a vád szerint megölt egy nőt, mert az csúnyán beszélt az élettársáról. Arról a nőről, akivel, mint kiderült, egy másik férfit is megöltek. Mindezt a kihallgatásán mondta el a rendőröknek.


A férfi január 11-én a salgótarjáni buszpályaudvaron együtt ivott egy nőismerősével, majd az éjszakai órákat egy híd alatt töltötték, ahol vitatkozni kezdtek – írja az Origo.

A férfi szerint a nő sértően beszélt az élettársáról,

ezért a férfi többször fejen ütötte, majd egy 13 centiméter pengehosszúságú késsel legalább tíz alkalommal megszúrta, ezután a kést a patakba dobta a vádirat szerint.

A nő még ekkor sem hallgatott el, ezért

a férfi egy kenyérszeletelő késsel újból többször megszúrta, aztán melléfeküdt és elaludt.

A nő holttestét másnap férje találta meg a híd alatt.

A nyomozás során a férfi beismert egy másik gyilkosságot is.

2020 őszén élettársával Salgótarjánban az egyik híd alatt laktak, szeptemberben csatlakozott hozzájuk egy másik hajléktalan férfi is. A férfi féltékeny lett a barátjára, amiért az le akart feküdni a barátnőjével, ezért a keze ügyébe került késsel ötször megszúrta.

Ezután a nő is magához vette a kést és még legalább kétszer ő is megszúrta.

Miután a férfi meghalt, a nő a holttestet egy közeli szemétkupacban rejtette el szerelme utasítására, aztán rongyokkal fedte le. Ezután új helyre költöztek.

A nő az eset után külföldre menekült.

A mumifikálódott holttestet januárban maga a férfi mutatta meg a rendőröknek.

Ha lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, akkor a férfit életfogytiglanra, a nőt nyolc évre ítélik.