A miskolci rendőrök december 3-án és december 17-én a megyeszékhely belvárosában tartottak fokozott ellenőrzést.

Az akció célja a hétvégéken jelentős tömegeket vonzó, nagy személyforgalmat lebonyolító szórakozóhelyek és közterületek átfogó ellenőrzése volt. Az intézkedésekben a rendőrség társszervei is közreműködtek, így a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, illetve a Miskolci Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának munkatársai – írja a police.hu.

A két akció során a hatóságok kiemelt figyelmet fordítottak a fiatalok által gyakran látogatott szórakozóhelyeken és közterületeken elkövetett jogsértések megelőzésére, valamint a hajnali órákban hazafelé tartók biztonságára. Az ellenőrzések során a rendőrök nyolc elfogatóparancs hatálya alatt álló személyt fogtak el, két főt garázdaság vétség elkövetésén értek tetten, és állítottak elő a Miskolci Rendőrkapitányságra. A velük szemben indított eljárások jelenleg is folyamatban vannak.

A város lakosságának a közbiztonsága, illetve a szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai a következő hónapokban is prioritásként kezelik a személy és vagyon elleni jogsértő cselekmények megelőzését, illetve a megakadályozását.

A rendőrök által szervezett akciósorozat a későbbiek során is folytatódni fog, hogy lehetőleg mindenki biztonságban érezhesse magát Miskolcon!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek