Idén a szokásostól eltérő, változatos programokkal teszik színesebbé az adventi vasárnapokat Domaszéken. Az elsőn, november 28-án először gyúltak fel a feldíszített faluközpont, a Köztársaság tér ünnepi fényei. A rá következő héten a Mikulás feldíszített oldalkocsis motorján látogatta körbe a település utcáit, fényfüzérekbe öltöztetett motoros kíséretével.

A legutóbbi vasárnapon pedig – idén először – a település gaz­dálkodói fogtak össze, hogy ünnepi díszekkel ékesített traktoraikkal és munkagépeikkel vonuljanak fel az utcákon.

Az ötletesen feldíszített gépek hosszú kilométereken keresztül rótták a falu utcáit.

A felvonulást összesen 12 feldíszített traktor alkotta, ezek között voltak Massey Ferguson, Zetor és John Deere munkagépek is. A legtöbb a fiatalabb trak­­torgeneráció tagja volt, elősorban szántóföldi munkában alkalmazott darabok, 1-től 20 évesig terjedő „életkorral".

A domaszéki fiatal gazdálkodókból verbuválódott traktoros felvonulás vasárnap 17 órakor indult a Köztársaság térről, és közel két órán keresztül tartott. Az ötletesen feldíszített gépek hosszú kilométereken keresztül rótták a falu utcáit. A környékbeli településekről is sokan eljöttek, köztük gazdálkodók, hogy megnézzék és hírét vigyék ennek a térségben egyedülálló közösségi megmozdulásnak.