Közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabásra tett indítványt egy 53 éves büntetlen előéletű kétegyházi férfi ellen, aki mezőgazdasági vontatóval tört le egy vasúti sorompót.


A férfi augusztus 30-án a délutáni órákban egy mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt összecsukható vetőgépből álló járműszerelvényt vezetve közlekedett Kétegyháza lakott területén, a Damjanich utcában a Petőfi sor felől a Zrínyi utca irányába.

Haladása közben a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére haladt be, és a lecsukódó teljes sorompó csapórúdjának ütközött. Az ütközés következtében a csapórúd működésképtelenné vált.

Azzal, hogy a sorompó működésképtelenné tette, a terhelt a vasúti közlekedés biztonságát gondatlanul veszélyeztette. Cselekményével megszegte a KRESZ 39.§ (3) bekezdés c) pontjában foglaltakat, mely szerint vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha a fénysorompó vagy félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó piros jelzést ad – tájékoztatott a megyei főügyészség a minap.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek