Háromrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság egy 19 éves mátraverebélyi személlyel szemben.

A police.hu közleménye szerint a járőrök december 14-én egy bátonyterenyei családi ház ajtaján kopogtattak, mivel bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy a lakcímen bántalmazás történt. A rendőrök az ingatlan helyiségeit átvizsgálták, és a hálószoba ágyneműtartójában egy férfit találtak. Megállapították, hogy a mátraverebélyi lakost a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság lopás bűncselekmények elkövetése miatt körözi, továbbá ellene a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja is elfogatóparancsot bocsátott ki.

A férfi a beszerzett adatok alapján Bátonyterenyén és Mátraverebélyben idén összesen négy ingatlanba tört már be, és onnan különböző értékeket vitt magával. A gyanúsított március 12-én az éjszakai órákban a városban az egyik intézmény raktárhelyiségének ablakát betörte és onnan fém polcokat lopott el. Egy hónappal később egy családi ház ajtaját feszítette fel és az épületből 100 ezer forint értékben tulajdonított el kéziszerszámokat. Ezt követően június 18-án egy másik családi ház ajtajának lakatpántját leverte, majd a lakásban található hűtőszekrényből 20 kilogramm húst lopott el. A férfi a betörések utolsó helyszínéül egy mátraverebélyi lakást nézett ki, amelynek hálószóbájából egy nagy értékű televíziót vitt magával.

A rendőrök elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták a feltételezett elkövetőt, aki a beismerte a cselekmények elkövetését. A hatóság tagjai a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására az ügyészségen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek