Vádat emeltek ellenük; egyikük még fiatalkorú.

A Debreceni Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a két fiúval szemben, akik kárt tettek egy ismerősük autójában Hajdúböszörményben – tudatta portálunkkal a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 19 éves vádlott gyerekkora óta ismeri a bűncselekmény elkövetésekor 16 éves vádlott társát. Az idősebb fiú 2021 áprilisában megkérte fiatalkorú ismerősét, hogy segítsen ellopni egy közös ismerősük autójának rendszámtábláit, valamint arra is rávette, hogy szúrják ki a jármű kerekeit. A fiatalkorú vádlott beleegyezett a bűncselekmény elkövetésébe, majd 2021. április 7-én, a hajnali órákban a sértett társaságában annak hajdúböszörményi lakóházához mentek, ahol az udvaron parkoló autóról közösen levették a rendszámtáblákat, ezután pedig kiszúrták az autó gumiabroncsait. A vádlottak magukkal vitték a rendszámtáblákat, később pedig egy fás területen eldobták. A gumiabroncsok megrongálásával húszezer forint kárt okoztak a sértettnek, amely nem térült meg.

A felnőttkorú vádlott tudott arról, hogy társa még nem töltötte be a 18. életévét; azzal, hogy rábírta őt a bűncselekmény elkövetésére, veszélyeztette az értelmi és erkölcsi fejlődését. Az ügyben a nyomozást a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság folytatta le – olvasható a Főügyészség közleményében.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettüket beismerő vádlottakkal szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette, a felnőttkorú vádlottal szemben továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség a fiatalkorú férfival szemben közérdekű munka büntetés, míg felnőttkorú társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.
 
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek