A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 15 éves fiatalkorú férfi ellen emberkereskedelem bűntette miatt, aki vele együtt a miskolci gyermekotthonból elszökött barátnőjét arra bírta rá, hogy prostitúcióval keressen pénzt.

A vádirat szerint a vádlott egy miskolci gyermekvédelmi otthonban volt elhelyezve a sértett kiskorú lánnyal, akivel érzelmi kapcsolatba került. 2019. év tavaszán elszöktek, a városban laktak, de májusra elfogyott a pénzük – közölte Magyarország Ügyészsége a honlapján.

A fiú felvetette barátnőjének, hogy prostitúcióból kellene jövedelmet szerezniük, amihez majd ő segítséget nyújt. A sértett, mivel neki is szükséges volt pénzre, beleegyezett.

Együtt elmentek a város egyik külterületi utcájára, ahol a vádlott egy autóval közlekedő férfit megállított, és megállapodott vele, hogy a sértett pénzért, számára szexuális szolgáltatást nyújtson.

Az ismeretlen férfi az autóval elszállította a kiskorút, és vele közösült, amiért 5.000 forintot fizetett. A sértett a teljes összeget átadta a fiúnak, aki abból cigarettát vásárolt, megkínálta belőle a sértettet, viszont a visszajáró pénzt teljes egészében megtartotta magának.

A vádlott ezután is arra ösztönözte a kiskorú nőt, hogy a későbbiekben is ily módon jussanak pénzhez, de a sértett ezt megtagadta.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben fiatalkorúak börtönében letöltendő, de végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével.