Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki 2020 szeptemberében Tiszakécskén a pótkocsis autójával nem adott elsőbbséget egy motorosnak és elütötte. A motort vezető férfi másnap a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyész elmondta: a vádlott tavaly szeptember 23-án délután Tiszakécske lakott területén vezetett egy személyautót, amelyhez pótkocsi is volt kapcsolva. Az időjárás derült volt, nappali, jó látási viszonyok uralkodtak. Az egyenetlen burkolatú úttest száraz volt.

Amikor a vádlott a járműszerelvénnyel egy kereszteződéshez ért, a jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a védett úton jobbról érkező motorosnak.

Emiatt a kereszteződésben mintegy 27-31 km/órás sebességgel nekiütközött a 46-50 km/óra sebességgel közlekedő motorkerékpár első kerekének. Az ütközés miatt a motorkerékpárt vezető férfi egy ház falának zuhant, a vádlott a jelzőtáblának, majd ugyancsak nekiütközött a ház falának.

A bukósisakot viselő motoros a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban elhunyt. A büntetlen előéletű vádlottat a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és felfüggesztett fogház, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek