Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 30 éves büntetett előéletű csárdaszállási illetőségű nő ellen, aki ittas állapotban kétszer is elejtette egyéves gyermekét.

Az alkoholfüggőségben szenvedő nő és az élettársa közti párkapcsolati viták, családi problémák, valamint a nő rendszeres alkoholfogyasztása miatt négy kiskorú gyermekét a gyámhivatal már korábban védelembe vette.

A súlyosan ittas állapotban lévő nő március 4-én, a délelőtti órákban a gyomaendrődi vasútállomás peronján sétált karjában tartva az akkor egy éves legkisebb gyermekét.

A nő ittassága folytán kétszer is leejtette a kislányt, aki emiatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, zúzódásokat szenvedett.

A nő – mint a gyermekkorú sértett nevelésére, felügyeletére köteles személy – fenti magatartásával e feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegte és ezzel gyermek testi és értelmi fejlődését veszélyeztette.

A gyermekeket utóbb kiemelték a családból és hozzátartozóknál kerültek elhelyezésre – tájékoztatott a minap a megyei főügyészség.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek