A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott annak az ónodi vádlottnak az ügyében, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.


A törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi és a sértett nő élettársak voltak. 2019 júniusában egy családi eseményen vettek részt, ahonnan egy konfliktust követően a sértett egyedül tért haza és bezárkózott. Az ittas állapotban lévő vádlott később az ajtót betörve rontott élettársára és oly módon bántalmazta, hogy a nőnek testszerte horzsolásos és zúzódásos sérülései keletkeztek, illetve koponyaűri vérzés alakult ki, amely közvetlenül életveszélyesnek minősül. A bántalmazás másnapján egy ismerőse észlelte a sértett sérüléseit, értesítette rokonait, akik mentőt hívtak a nőhöz – közölte honlapján a Miskolci Törvényszék.

A törvényszék a terheltet életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés-kiszabás során a bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy közeli hozzátartozó sérelmére, ittas állapotban követte el a bűntettet és azt, hogy a családon belüli erőszakos cselekmények elszaporodottak.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő azonban felmentés és enyhítés iránt is fellebbezett. A vádlott nem volt jelen a tárgyaláson, így az ő jogorvoslati nyilatkozata egyelőre nem ismert. Az ítélet nem jogerős, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek