Begurult, miután a nő nem adott neki pénzt.

A Debreceni Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki bosszúból lefejelt egy nőt Debrecen belvárosában – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a hajléktalanként élő 30 éves férfi Debrecen belvárosában rendszeresen kéreget, az így kapott pénzből tartja fenn magát. 2021. november 19-én, a kora reggeli órákban a vádlott az egyik bolt közelében tartózkodott és a bejáratnál odalépett a sértetthez, akitől kétszáz forintot kért.

A nő nem adott neki pénzt, ezért a férfi ideges lett és bosszúból nagy erővel homlokon fejelte őt, majd elhagyta a helyszínt

– olvasható a Főügyészség közleményében.

A Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során megállapították, hogy a vádlott bántalmazása következtében a sértett a homloktájon nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. Figyelemmel azonban a sérült testtájékra és az elkövetés módjára, a vádlott szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.
 
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek