Huszonegy kutya hangredőit műtéti úton átvágták, amely az állatoknál maradandó egészségkárosodást okozott.


Mint arról korábban hírt adtunk, a Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytatott egy helyi lakos ellen állatkínzás miatt – olvasható a police.hu-n. A kapitányság rendőrei 2020. szeptember 23-án a férfi által használt két ingatlanban összesen 148 kutyát találtak rossz körülmények között.

A megalapozott gyanú szerint a karcagi lakos az állatokkal szemben olyan bánásmódot tanúsított, ami alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. A négylábúak számára nem biztosított folyamatosan hozzáférhető, friss ivóvizet, elegendő mennyiségű és minőségű táplálékot, a tartási helyek szennyezettek voltak.

A kutyáknak nem volt megfelelő nagyságú mozgástere és volt olyan eb, amit teljes sötétségben tartott a férfi. Az állatok alapvető ápolást, gondozást nem kaptak.

Az eljárás során beszerzett igazságügyi állategészségügyi szakértői vélemény szerint 21 kutya hangredőit műtéti úton átvágták, amely az állatoknál maradandó egészségkárosodást okozott.

További 49 ebnél vélelmezhető a műtét elvégzése. A rendőrök állatkínzás vétség, valamint állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták a férfit, akitől lefoglalták az állatokat, valamint közel hatmillió forint készpénzt. A kutyákat szétosztva több állatmenhelyre elszállították.

A karcagi nyomozók az ügy vizsgálatát befejezték, és a napokban vádemelési javaslattal adták át a bűnügyi aktát az ügyészségnek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek