Lerakódott korom izzott be egy gulácsi lakóház vegyes tüzelésű kazánjának kéményében. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. Lakosságvédelmi intézkedés nem volt, az esettel kapcsolatosan értesítették a kéményseprőket.

Kigyulladt egy kazánház kedd délután a sényői Ady Endre utcában. A lakóingatlanon belül található helyiségből a tűz a tetőszerkezetre is átterjedt, tizenöt négyzetméteren. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tüzet vélhetően a vegyes tüzelésű kazánból kipattanó szikra okozhatta. A házban ketten laknak, ők időben ki tudtak jönni az épületből. A tűz a lakótérre nem terjedt át, az ingatlan lakható maradt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Egy dízel üzemű személygépkocsi motortere égett tegnap délután a nyíregyházi Napfény utcában. A tulajdonos azonnal értesítette a tűzoltókat és a lánggal való égést megszüntette egy kézi porral oltó tűzoltó készülékkel. A helyi hivatásos tűzoltók a még izzó, füstölő részeket tárták fel és oltották el. Személyi sérülés nem történt. A tüzet feltehetően elektromos zárlat okozta.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy tiszavasvári lakóház nappalijában. A helyiség fűtését egy konvektor szolgáltatta. Szellőztetés után a helyi hivatásos tűzoltók, a konvektor újraindítását követően méréseket végeztek. Alacsony koncentrációban volt kimutatható CO. A gázszolgáltató szakembere leválasztotta a konvektort és annak használatát a berendezés felülvizsgálatáig megtiltotta. A mentőszolgálat két embert további vizsgálatokra kórházba szállított. A ház fűtése más módon is megoldott, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Nagy méretű nyárfa dőlt kedd délután egy mezőgazdasági munkagépre Bátorligetnél. A traktor vezetője a fülkébe szorult, őt a nyírbátori hivatásos tűzoltók orrfűrész és kéziszerszámok segítségével szabadították ki, majd a mentőszolgálattal közösen kiemelték.

Két személygépkocsi ütközött össze a nyíregyházi Hunyadi utcában tegnap délután. Személyi sérülés nem történt. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -